Eigenaren

Als u een appartement koopt wordt u ook mede-eigenaar van het gebouw waarvan uw appartement deel uitmaakt. U bent als mede-eigenaar ook medeverantwoordelijk voor het hele complex, ook financieel. Om dit goed te laten verlopen bent u lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Dit is verplicht en gaat automatisch.

Reparatieverzoek

Is er iets stuk aan een gemeenschappelijk onderdeel van uw complex, bijvoorbeeld de algemene toegangsdeur of het dak? Dien een Reparatieverzoek in bij Yver.

Onderhoud           

Yver verzorgt het onderhoud van gemeenschappelijke onderdelen van uw complex. Gaat u zelf iets veranderen aan uw woning? Dan moet u soms toestemming vragen aan uw VvE. Yver beantwoordt uw vragen over Onderhoud.  

VvE-bijdrage           

Iedere maand betaalt u een bijdrage aan de VvE. Met uw VvE-bijdrage spaart u samen met de andere eigenaren voor onderhoud en reparaties aan gemeenschappelijke onderdelen van uw complex.

Hoe werkt een VvE           

De splitsingsakte en het splitsingsregelement: belangrijke documenten waar u vaak over leest. Wat staat er in? We leggen het u graag uit bij Beginselen van een VvE. Binnen iedere VvE gelden ook afspraken, bijvoorbeeld over schoonmaak en prettig samen wonen. Lees er meer over bij Spelregels van een VvE.

De Yver VvE-beheer app

Via de De Yver VvE-beheer app houdt u makkelijk contact met de leden van uw VvE en met Yver.